IT Services
Security Services
Hoe veilig kan data zijn? Het veiligst is data natuurlijk in een alleen aan jou bekende codetaal op papier en in een kluis onder de grond. Op die manier kan er in ieder geval niemand vanaf het “grote boze” internet bij in de buurt komen. Echter dit is een onwerkbare situatie zo’n kluis telkens uitgraven om de maandcijfers te updaten. Dus moet hier een andere oplossing voor zijn.

In het verleden nam de ondernemer dus genoegen met een goede midden-oplossing en plaatste je het hele bedrijfsnetwerk en alle digitale bedrijfsgegevens achter een goede firewall, zette je de servers in een afgesloten serverkamer, gebruikers moesten wachtwoorden bedenken, en aanwezige pc’s werden voorzien van een goede antivirus oplossing.

Jammer dat dingen nu gewild of ongewild minder eenvoudig zijn geworden. We willen thuiswerken, bij klanten die ene presentatie kunnen laten zien, of vanaf het buitenland toch nog even de cijfers inzien en met een collega delen. Jij wil als ondernemer samen met jouw personeel dus flexibeler zijn in hoe jullie de bedrijfsdata willen benaderen. De vaste werkplek werkt soms nog wel maar vaak ook niet meer. Data moet buiten de veilige muren van het kantoor ook te benaderen zijn. Dus gebruiken we diefstalgevoelige mobiele apparaten zoals laptops, tablets en smartphones en USB sticks.

Dus naast het risico van diefstal van je gegevens op mobiele apparatuur betekend dit dat we ook de weliswaar beveiligde digitale “deuren” open zetten om de bedrijfsdata überhaupt op afstand te kunnen benaderen. Bedrijfsdata opgeslagen achter de veilige (daadwerkelijke en digitale) bedrijfsmuren wordt opeens een stuk minder veilig, Natuurlijk wil je als ondernemer ook de kosten van IT in de hand houden dus de aanschaf-, beheer-, onderhoud-, afschrijving- en vervangingskosten van servers en dataopslag klinken nou niet heel interessant als iedereen om je heen naar de “cloud” overstapt.

Wat zou het mooi zijn als je als ondernemer zeker zou zijn dat jouw bedrijfsdata en het gebruik hiervan veilig is en je toch begrip en controle hebt over hoe dit in elkaar zit. Maedilon (cloud) data security helpt jou als ondernemer bij deze vraagstukken. Data beveiliging benaderen wij niet alleen vanuit een technisch oogpunt maar we beginnen samen met jou als ondernemer te praten over hoe jij wilt dat jij en jouw mensen moeten omgaan met bedrijfsdata.

Niemand zou het in zijn hoofd halen om een pc uit kantoor te halen, buiten het pand neer te zetten, en vervolgens koffie te gaan drinken in de kantine. Dus waarom wel de laptop in de auto laten als je vervolgens een uur gaat sporten in de sportschool? Je pincode deel je niet met jan en alleman, dus waarom jouw bedrijfswachtwoord dan wel?

Daarnaast bieden wij natuurlijk als IT specialisten de juiste technische middelen om data op verantwoorde, en met jouw vooraf bepaalde ideeën over veiligheid aan te bieden buiten de muren van het kantoor. Denk hierbij aan automatische encryptie van data op mobiele apparaten, veilig kunnen delen van bestanden, meervoudige authenticatie (inloggen op bedrijfsnetwerk met wachtwoord en bv een bericht naar het mobiele nummer met daarin een bevestigingscode) zoals bij bankverkeer. Ook een goede anti-virus-, anti-ransomware, en anti-spam strategie hoort hier natuurlijk bij en dit alles naar keuze binnen jouw bedrijfsmuren of vanuit de cloud.

Je zou dit ontzorgen kunnen noemen……..wij bij Maedilon zetten de next step en zien dit als "gewoon ons werk".